این روزها دکوراسیونهای مینیمالیستی بهطرز چشمگیری رواج یافتهاند. لازم نیست در سایتهای معروف دکوراسیون به دنبال نمونه هایی از آنها باشیم، چرا که این دکورها بهقدری نامحسوس هستند که بیآنکه متوجه باشیم فضای اطرافمان را در بر گرفتهاند.
حال اگر شما هم عاشق این سبک هستید، باید بگوییم که بهسادگی میتوانید چنین دکوری را در خانه خود پیاده کنید. در این مطلب پنج راهکار برای ایجاد دکوراسیون مینیمالیستی، همراه با حفظ کاربری اتاقها برایتان آوردهایم که در ادامه به بررسی و چگونگی اجرای آنها میپردازیم.
برای ایجاد دکوراسیون مینیمالیستی، تنها کافی است فضایی ساده و تمیز به وجود آورید. با انتخاب رنگهای مناسب چنین هدفی محقق خواهد شد. معمولا در فضاهای مینیمالیستی از یک رنگ واحد استفاده میشود ولی اگر دوست دارید به خانهتان رنگ بیشتری بدهید، میتوانید از تنالیته رنگهای گرم استفاده کنید.
وقتی فضایی با رنگهای خنثی ایجاد میکنید، جلوگیری از یکنواختی و خستهکنندگی محیط، با ایجاد تنوع در آن اهمیت مییابد. بدین منظور قانون نسبتهای 10/30/60 به کمکتان میآید. طبق این قانون، رنگ اول را به عنوان رنگ غالب محیط، رنگ دوم را هماهنگ با رنگ اول و رنگ سوم را به نسبت کمتری انتخاب و استفاده کنید.
در فضاهای مینیمالیستی مبلمان نقش مهمی ایفا میکند. چیدمان مبلمان در چنین فضاهایی بر اساس کاربری اتاقها انجام میشود و هیچ طرحی بهتر از چیدن مبلها در مرکز اتاق نیست. با این کار فضای منفی زیادی از بین میرود. هر چه در اتاقی توجه را بیشتر به سمت مبلمان سوق دهید زیبایی آن اتاق بیشتر به چشم میآید.
از آنجاییکه مبلمان شما نقش مهمی در دکوراسیون منزلتان دارد، هنگام خرید آن دقت کافی به خرج دهید. خرید اجناس باکیفیت نوعی سرمایهگذاری محسوب میشود چرا که توجه و زیبایی زیادی را برای خانهی شما به ارمغان خواهد آورد. از لحاظ زیباییشناسی بهتر است مبلمانی انتخاب کنید که فضایی مینیمالیستی در خانهی شما ایجاد کند. به این منظور تا جایی که میتوانید اجناس ساده و ساخته شده از مواد طبیعی انتخاب کنید.
از آنجاییکه در این دکوراسیون تنها از عناصر طراحی انگشتشماری میتوان استفاده کرد، هر جزء هم ارزش زیباییشناختی دارد هم کاربردی. همانطورکه گفته شد تنوع در چنین محیطهایی برای حفظ زیبایی و جذابیت آن اهمیت دارد. پارچههای مختلف، سلاح مخفی شما برای تحقق این هدف است.
در بحث دکوراسیون داخلی، جنس پارچهها به بیننده وزن بصری یا نوعی احساس نسبت به شی را القا میکند. مثلا در تصویر بالا، بهراحتی میتوان گفت که فرش نرم و مخملی است و میز وسط سطح صافی دارد. اگر میخواهید در بخشهای مختلف خانه تنوع را حفظ کنید، تا جایی که میتوانید از پارچههایی با جنسهای مختلف استفاده کنید.
هیچ اتاقی بدون وجود فضایی برای سازماندهی وسایل در آن کارایی ندارد. در فضاهای مختلف خانه، وسایل زیادی جای میگیرد. فضاهای مینیمالیستی هم از این قاعده مستثنا نیستند. تنها تفاوتی که در این فضاها وجود دارد، نحوهی سازماندهی وسایل در آنهاست.
برای ایجاد فضاهای مینیمالیستی، وسایلتان را به شکل مخفیانه سازماندهی کنید. مثلا وسایلتان را پشت دری بسته یا داخل کمدها قرار دهید. برای حفظ خاصیت مینیمالی فضا، باید اطمینان حاصل کنید که تمام وسایل روزمره را از معرض دید دور نگه داشتهاید. بنابراین از افزودن کمد یا دراورهای جدید به خانه واهمهای نداشته باشید. مهمترین نکته این است که خانه تا حد ممکن خالی از شلوغی باشد.
یکی از تصورات غلط دربارهی فضاهای مینیمالیستی این است که در این فضاها جایی برای لوازم تزیینی وجود ندارد. ولی لوازم زینتی، مولفهای حیاتی برای زیبایی هر فضایی هستند و فضاهای بدون وسایل دکوری بهنظر میرسد که چیزی کم دارند. افزودن هوشمندانه تعدادی وسایل زینتی، زیبایی اتاقها را کامل کرده و به چیدمان آن نظم بیشتری میبخشد.
از آنجاییکه در این مورد آزادی عمل دارید، وسایل دکوریای انتخاب کنید که هم کاربردی هستند هم زیبایی مینیمالیستی را به وجود میآورند. میتوانید از وسایلی از جمله شمع، میز غذاخوری و پتو در جاهای مختلف خانه استفاده کنید.
نکته کلیدی، محل قرارگیری وسایل زینتی است. پس به دنبال سطوحی باشید که بدون وجود لوازم دکوری، بیروح به نظر میرسند. کتابخانه، میز غذاخوری و میز کنار تخت، مکانهای مناسبی هستند. پس از اینکه وسایل دکوری را در مکانهای مناسب قرار دادید نگاهی کلی به اتاق بیاندازید. اگر احساس میکنید که هر کدام از این وسایل اضافی هستند، برای ایجاد تغییرات درنگ نکنید.
چه کسی میتواند سبک مینیمالیست را با سادگی و تمیزی خاص خودش دوست نداشته باشد؟ این سبک ارائهکننده یکی از بهترین انواع دکوراسیون است. بعضیها فکر میکنند این حجم از سادگی، بهدرد زندگی روزمره نمیخورد ولی اینگونه نیست. پس راهکارهای ما را برای ایجاد محیطی زیبا و کاربردی فراموش نکنید.